Příběh klasické hudby vysvětlený dětem v knížce s kvalitními ukázkami známých děl od Beethovena, Haydna, Čajkovského až po Smetanu a Dvořáka. Začínáme představením jednotlivých nástrojů, čím se od sebe liší a jak znějí. Je dirigent pro orchestr opravdu důležitý? A víte co je opera a co balet? Nástroje by ale byly tiché bez muzikantů, kteří na ně hrají a skladatelů, kteří pro ně píšou hudbu. Seznámíte se s nejznámějšími z nich, včetně našich českých. Poslechněte se úryvky jejich slavných symfonií, oper a melodií. Určitě jste už některé slyšeli a možná si je i pozpěvujete.

Ke knížce Nebojte se klasiky si můžete do svého smartphonu nebo tabletu stáhnout bezplatnou aplikaci obsahující více než 100 známých i méně známých hudebních ukázek. Smartphone nebo tablet namíříte na zvolenou dvoustránku v knize. Nad některými ilustracemi se objeví malý reproduktor. Stačí klepnou na jeden z nich pro přehrání úryvku hudby.*

Krátké video, jak aplikace funguje, přinášíme zde:

 

 

*Aby aplikace fungovala správně, musí vaše zařízení podporovat rozšířenou realitu. Seznam těchto zařízení uvádíme níže:

iOS: iPhone SE, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, X, 11, 11 Pro, 11 Pro Max; všechna zařízení iPad Pro a iPad vyrobena po r. 2017.
Zařízení musí být aktualizováno na operační systém iOS verze 11 a novější.

Android: seznam podporovaných zařízení je dlouhý a neustále se rozšiřuje. Pro aktuální seznam klikněte ZDE.
Zařízení musí být aktualizováno na operační systém Android verze 7 a novější.